Новий кримськотатарський культурний центр

Birlik

 
В селищі Чайки, Киево-Святошинського району Киїсвької області, було урочисто відкрито новий кримськотатарський культурний центр Birlik (Єдність).
 
На урочистій церемонії відкриття було присутню багато поважних гостей.
 
 
На початку офіційної частини відкриття виступив голова центру Бірлик Назім Сейдаметов, якій розповів про ідею та історію створення громади та будівництво культурного центру. Основною метою нового центру буде розвиток, збереження та популяризації духовних та моральних цінностей, побудова та зміцнення міжкультурного діалогу, виховання молодого покоління.
 
 
Муфтій Духовного управління мусульмана Автономної Республіки Крим Айдер Рустемов у своїй привітальній промові підкреслив роль культурно-освітнього центру який зібрав нас сьогодні, та висловив надію, що все, що буде відбуватися в стінах Бірліка все це – культура, а серце цієї культури це наша віра – це мечеть. Також муфтій Криму подякував всім, хто брав участь у будівництві нового центру.
 
 
 
 
 
Окрім цього на церемонії урочистого відкриття виступили Народний депутат України, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілев, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, Народний депутат України Рустем Умеров, Надзвичайний і Повноважний посол Туреччини в Україні Ягмур Гюльдере, Заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Снавер Сейтхалілєв, Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим – Антон Кориневич та інші гості.
 
Після завершення урочистої частини на гостей чекали традиційні частування.
 
Новий кримськотатарський культурний центр знаходиться за адресою: вул. Грушевського, 30-40, Чайки, Київська область, 08130