Мусульмани відсвяткували велике свято Курбан-байрам

За традицією, святкування пройшло на території зеленої зони Експоцентру України.

Організатори - Асоціація Мусульман України і Земляцтво Кримських татар міста Києва - підготували для гостей багато приємних сюрпризів.

Свято розпочали зі слів священного Корану, після чого з вітальним словом виступив голова АМУ Сулейман Хайруллаєв. Він нагадав про важливість свята, розповів історію цього дня і побажав гостям виконання їх прохань до Всевишнього.

Після виступив глава комітету духовних цінностей земляцтва Айдер Рустемов. Він так само привітав мусульман зі святом і закликав молитися за тих мусульман, хто переживає труднощі. Також він закликав молитися за мусульман Криму і материкової України.

По закінченню вітальної частини, мусульмани стали на колективний намаз. Завершивши молитву гості присіли за столи, де їх чекали м'ясні страви, фрукти, напої та інші частування.

Свято було цікавим і для дітей, і для дорослих. Для найменших підготували чотири надувних замки-атракціони та батут. Також на території дітям роздавали солодку вату і попкорн. Малюки грали з аніматором, дивилися шоу мильних бульбашок, а ще брали участь у змаганнях з боротьби. Кожен маленький гість свята отримав подарунок, адже, у мусульман прийнято дарувати подарунки один одному, особливо в свята. Також були розваги і для дорослих. Серед чоловіків провели чемпіонат з армреслінгу та боротьби, переможці отримали призи.

Свято зібрало близько п'ятисот людей з Києва і Вінниці. Мусульмани в черговий раз розділили радість свята разом з одновірцями. Нехай з кожним роком нас буде все більше і більше.

Прес-центр АМУ