Вже традиційно офіційну частину заходу відкрили з читання Благородного Корану.

Голова Асоціації мусульман України Сулейман Хайруллаєв нагадав віруючим, що радість в цей день є одним із проявів вдячності Всевишньому Аллагу. Шейх Сулейман висловив подяку всім організаторам заходу, наголосивши, що проведення подібних святкових заходів вже стало нашою доброю традицією.

Муфтій Духовного управління мусульман АР Крим Айдер Рустемов привітав усіх гостей зі святом Ораза байрам. В своїй промові муфтій зазначив, що людина радіє з різних причин: хтось радіє грошам, які заробив, хтось побудованому будинку, хтось славі та кар’єрі, але ми – мусульмани радіємо іншому, тому, що ніколи не зникне, тому, що є вічним, і це – наші добрі справи та віра у Всевишнього. Саме до цього закликає нас Господь у Своїй Книзі: «Нехай вони будуть тішитися цим, бо це краще того, що вони накопичують» (Коран 10:58).

«Свято – це завжди символ єднання!  Якщо ми станемо єдиними не тільки в святкові дні, але і у важкі для нас часи, то по Волі Всевишнього Аллага, нам вдасться здолати усі проблеми та негаразди», – зазначив Рустемов.

Після офіційних звернень і привітань, на сцену вийшли маленькі учасники свята, які читали вірші і співали пісні українською, кримськотатарською, англійською та турецькою мовами про місяць Рамадан та свято Ораза-байрам. Пізніше юні мусульмани показали невелику повчальну сценку про дискусію молодого імама Абу Ханіфи із візантійським посланцем.

Після завершення офіційної частини усіх присутніх частували святковим обідом. Гостей чекали подарунки, ігри, конкурси та розваги.

Прес-центр АМУ