АМУ взяла участь у заходах з нагоди свята Курбан-Байрам

23 серпня, в місті Києві в парку ВДНГ (зона відпочинку «Острівець»), Асоціація мусульман України взяла участь у святкових заходах на честь одного з головних ісламських свят Курбан-Байрам (свято Жертвоприношення).

Цього року організаторами свята виступили Духовне управління мусульман АР Крим, Меджліс кримськотатарського народу, за сприяння громадської організацій «Український Центр Діалогу і Комунікацій», і підтримки торгової мережі BFRESH, сімейного кафе «Бахчисарай», ТОВ «КБФ», ТОВ «Лари-Макс ЛТД», кафе кримськотатарської кухні «Musafir», а також туристичного агентства «Adam & Eva».

Традиційно, офіційну частину заходу, відкрили з читання Священного Корану, десятирічний Ібрагім Кратов, прочитав кілька благородних аятів із сури «аль-Хадж».

Першим привітав усіх мусульман з цим великим святом голова Асоціації мусульман України Сулейман Хайруллаєв, який нагадав віруючим що одними з смислів єдинобожжя є покора і поклоніння одному лише Всевишньому Аллагу. Шейх Сулейман закликав віруючих проявляти радість в дні свята, так як в цьому виражається подяка Всевишньому. Шейх нагадав присутнім про таку важливу в Ісламі основі, як єдність мусульман його сенс і величезне значення. Не забув голова АМУ і подякувати всім, хто брав участь в організації та проведенні цього свята.

Від імені Меджлісу кримськотатарського народу, а також Духовного управління мусульман АР Крим всіх мусульман привітав муфтій Айдер Рустемов, який до всього вищезгаданого додав, що після печалі завжди приходить радість, а після будь-якої тяжкості настає полегшення.

Після офіційних звернень і привітань на сцену вийшли маленькі учасники свята, які прочитали вірші українською і кримськотатарською мовами.

А потім показали невеличку повчальну сценку під назвою «Ось наш хадж».

Після завершення офіційної частини, присутні звершили намаз аз-зугр, а далі всіх частували святковим обідом. Маленьких гостей чекали подарунки, ігри, конкурси та розваги.

Ще однією приємною особливість святкових заходів було проведення ярмарку «Шахір-базар», на якому кожен бажаючий міг придбати страви національних кухонь, різноманітні кондитерські вироби, морозиво, одяг, дитячу ісламську літературу, різноманітні прикраси та аксесуари.

Прес-центр АМУ